Şubat Ayında Yapılacak 15 Bahçe Bakımı Önerisi

06/01/2019

Şubat Ayında Yapılacak 15 Bahçe Bakımı Önerisi

Şubat ayında yapılacak 15 bahçe bakımı önerisi ile bitkilerinizi bahara hazırlamak son derece kolay.Budama, bahçe temizliği ve gübreleme ile şubat ayını verimli geçirebilirsiniz.

Şubat ayı bahçe bakımı önerileri

Bahçenizi ve bitkilerinizi bahara iyi hazırlamak için şubat ayında yapılacak bakım işleri kış boyunca uyuyan bahçe ve bitkilerinizi canlandırmaya yöneliktir. 15 adımda bahçenizi kıştan bahara hazırlayabilirsiniz.

1)Sulama sisteminizi kontrol edin.Sistemde sızıntı varsa kontrol edin. Püskürtme başlıklarında kırılmalar varsa bunları yenileyin. Yağmurlama sisteminizin tam olarak bitkilerinizi suladığından emin olun.

2)Bahçenizde genel bir temizlik yapın.Kuruyan yapak ve dalları, çürüyen meyve ve sebzeleri, bahçenizde birikmiş diğer atıkları toplayın. Yabani otları ve ölmüş bitkilerinizi sökün. Yere dökülen meyve ve sebzeleri toplayıp atmak yerinde olacaktır. Bu hem bahçenizi mantarlardan korur hem de toprağın hava almasını sağlar. Düzenli olarak dökülen, çürüyen yaprak ve meyveleri bertaraf etmek gerekir. Bu uygulama bahçenize hastalık yayılmasını engeller.

3)Uzun ömürlü bitkilerinizi yenileyin.Uzun ömürlü bitkilerinizi yenilemek ve çoğaltmak için tam zamanı. Bunları bölün ve çoğaltmak için yeniden dikin.

4)Peyzaj yapılarını onarın.Çitler, kapılar, aydınlatmaları onarmak ve yenilemek için tam zamanı. Bahçenizi hastalıklardan korumak için küflenmiş çitlerinizi ya da bahçe malzemelerinizi sabunlu su ile yıkayıp temizleyin.

5)Aromatik otlar ekebilirsiniz.Maydanoz, adaçayı, kekik gibi aromatik bitkilerin ekimini bu ay yapabilirsiniz.

6) Eğer don tehlikesinin geçtiğini düşünüyorsanız meyve ağaçlarını bu dönemde dikebilirsiniz. Var olan kiraz, erik veya şeftali gibi meyve ağaçlarına da bordo bulamacı uygulayabilirsiniz.
7) Geçen sezon düşük performanslı olduğunu düşündüğünüz bitkileri daha güçlü ve verimli çeşitlerle değiştirebilirsiniz.

8) Yaprak döken meyve ağaçlarını ve diğer ağaçlarınızı meyveyi teşvik etmek amacıyla organik gübrelerle beslemek yerinde olacaktır.

Bahçenizi canlandırın

9) Yabancı otları tohuma kaçmadan şimdi bertaraf edebilirsiniz. Böylece popülasyonları artmadan yabancı otlardan kurtulmak daha kolay olur.

10) Taze sürgünler ortaya çıkmadan kış boyunca ayakta kalan, yaprak döken süs bitkilerinizi ve yaprak döken ağaçlarınızı budayın.

11) Kuşlar yuva yapmadan önce sarmaşık ve diğer tırmanıcı bitkilerinizini budayın.

12) Güllerinize ve diğer çiçekli çalılarınızın tabanına yavaş çözünen gübrelerden uygulayabilirsiniz. Bu bitkilerinizin bahara güçlü başlamasını sağlar.

13) Popülasyonlarını azaltmak için kıyıya köşeye saklanmış salyangoz kabuklarını ve salyangozları bahçenizden temizleyin.

14) Don tehlikesini atlatıldığını düşünüyorsanız kışın sarıp korumaya aldığınız bitkilerinizi açabilir, iç mekanda koruduğunuz bitkileri dışarıya çıkarabilirsiniz.

15) Çimlerinizi yosunlara teslim etmemek için yosun önleyici gübre kullanmak yerinde olacaktır.

Odak noktası:Bu ay boyunca genel bir bahçe temizliği ve tüm bitkilerinizin köklerine genel bir gübreleme yapmak yerinde olacaktır.